dimecres, 20 de març de 2013

BUNYOLS DE QUARESMA - BUÑUELOS DE CUARESMA

la Recepta:

6 ous
200 grams de farina
1 litre de llet 140 grams de mantega 
un polsim de sal
un polsim de sucre
canyella
la pell de una llimona
Oli d'oliva

Posem la llet a bullir, juntament amb la ratlladura de la llimona, la mantega, el polsim de sal, de sucre i de canyella.
Quan trenqui el bull, comencem a tirar la farina sense deixar de remenar i apaguem el foc.
Quan s'ha incorporat tota la farina, deixem refredar una bona estona; ja que no podem afegir els ous estan molt calenta la massa.
Després anem afegint els ous de un  en un. I no afegirem el següent fins que la massa hagi absorbit el primer.
Posem a escalfar l'oli en una paella o cassola més aviat fonda. Finalment anirem fregint la massa en petites quantitats. Ens ajudarem de dues culleres per anar tirant la massa i farem boles petites. Si l'oli està ben calent, hi ha cops que els bunyols es giren a la paella tot sols.

Espero gaudiu d'aquesta recepta de Quaresma....

la Receta:

6 huevos
200 gramos de harina
1 litro de leche 

140 gramos de mantequilla 
una pizca de sal
una pizca de azúcar
canela
la piel de un limón
Aceite de oliva

Ponemos la leche a hervir, junto con la piel del limón rayado, la mantequilla, la pizca de sal, de azúcar y de canela.
Cuando rompa a hervir, empezamos a echar la harina sin dejar de remover y apagamos el fuego.
Cuando se ha incorporado toda la harina, dejamos enfriar un buen rato; puesto que no podemos añadir los huevos ja que la masa está muy caliente.
Después vamos añadiendo los huevos de uno en uno. Y no añadiremos el siguiente hasta que la masa haya absorbido el primero.
Ponemos a calentar el aceite en una sartén o cazuela más bien honda. Finalmente iremos friendo la masa en pequeñas cantidades. Nos ayudaremos de dos cucharas para ir echandolo y haremos bolas pequeñas. Si el aceite está muy caliente, hay veces en que los buñuelos se giran en la sartén ellos solos.

Espero disfrutéis de esta receta de Cuaresma....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada